به منظور فراهم آوردن امکان همکاری‌های علمی- پژوهشی در کشاورزی، تفاهم‌نامه همکاری‌های تحقیقاتی بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر چغندرقند توسط روسای پژوهشگاه و موسسه امضاء و مبادله شد.
به گزارش ایسنا، در مراسم امضاء و تبادل این تفاهم‌نامه که با حضور رییس و معاونین پژوهشگاه و موسسه مذکور روز چهارشنبه، سوم شهریور ۱۴۰۰ در سالن جلسات پژوهشگاه صورت گرفت، دکتر مریم هاشمی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزیاین جلسه را در راستای تفاهمات صورت گرفته در جلسه نخست هماهنگی به تاریخ 21 فروردین ماه جاری دانست و اضافه کرد: راهکارهای همکاری مشترک با موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند بررسی شده و حاصل بررسی های صورت گرفته در قالب تفاهم نامه امروز به امضاء خواهد رسید.
دکتر اباذ رجبی، معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند نیز در این جلسه ضمن تشکر از برگزاری این گونه از جلسات، محورهای مدنظر را شامل نشانگرهای ملکولی و اصلاح معکوس چغندرقند برشمرد و مهمترین اولویت موسسه متبوع خود را بالابردن عیار چغندرقند با روش‌های ملکولی برشمرد.
در ادامه دکتر داریوش طالقانی، رییس موسسه تحقیقات اصلاح تهیه بذر چغندرقند، ضمن ابراز خرسندی از رویکرد جدید پژوهشگاه در تعامل بیش از پیش با موسسات تحقیقاتی به تشریح نقش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کمک به اهداف موسسات مختلف تحقیقاتی پرداخت.
دکتر طالقانی همچنین مشکل بزرگ گیاه چغندرقند را بیماری‌های مختلف این گیاه از جمله بیماری ریزومانیا و انحصار شرکت های بزرگ تولید کننده بذر این گیاه در دنیا برشمرد و ضمن تأکید بر نقش موثر پژوهشگاه در امور اصلاحی بذر چغندرقند، اولویت اصلی موسسه را بالا بردن عیار چغندرقند با روشهای نوین بیوتکنولوژی عنوان کرد.
در ادامه این مراسم دکتر گلکاری، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن تشکر از حضور میهمانان در این مراسم، از چغندرقند به عنوان گیاه مهم کشور یاد کرد و با توجه به نیاز روزانه کشور به صنعت قند و شکر از تمایل پژوهشگاه به کمک به حل معضلات کشاورزی بخصوص در حوزه قند و شکر خبر داد.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پیشنهاد داد: همکاری های فی مابین پژوهشگاه و موسسات تحقیقاتی تبدیل به سازوکار منظم و روتین شود که به‌صورت اتوماتیک در همه دوران‌ها انجام شود.
در پایان این مراسم دکتر پورداد، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز طی سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از این اتفاق خوب، پژوهشگاه را محل مناسبی برای هر گونه کمک به موسسات تحقیقات کشاورزی دیگر دانست که به نیروی انسانی متعهد و متخصص به تجهیزات روز دنیا در این زمینه مجهز است.
وی همچنین همکاری های مشترک موسسات را از دغدغه های اصلی سازمان برشمرد و بر نقش موثر پژوهشگاه در نیل به اهداف تحقیقاتی سایر موسسات تاکید کرد.
امضاء و تبادل تفاهم نامه همکاری های تحقیقاتی فیمابین برنامه پایانی این مراسم بود.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی؛ تفاهم نامه همکاری های تحقیقاتی فیمابین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در 7 ماده و 5 تبصره به امضای روسای مربوطه رسید که از اهم موضوعات آن تعامل و همکاری فعال و سازنده جهت برقراری ارتباطات علمی و پژوهشی هدفمند، با مشارکت تخصص های مختلف در راستای وظایف حاکمیتی و تحقیقاتی و انجام تحقیقات مشترک مورد نیازطرفین به منظور توسعه و تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه گیاهان قندی به شرح شناسایی نشانگرهای مولکولی SNP مرتبط با تجمع ساکارز در ریشه چغندرقند، شناسایی نشانگرهای مولکولی پیوسته با ژن های تحمل به ساقه روی (بولتینگ) در چغندرقند، شناسایی نشانگرهای مولکولی جدید پیوسته با ژن های مقاومت به ریزوکتونیا و … است.
انتهای پیام

source