هر سال 1.3 میلیارد تن مواد غذایی در سطل زباله ریخته می شود که یک سوم تولید جهانی است. از این 1.3 میلیارد تن، 27٪ پس از فروش به مصرف کننده رخ می دهد و بنابراین قابل اجتناب است. یک مطالعه جدید هزینه زیست محیطی گزاف آب و انرژی را که توسط این غذای هدر رفته نشان می دهد محاسبه کرده است: 4000 میلیارد مگاژول انرژی و 82 میلیارد متر مکعب آب که هر سال از بین می رود. آنتوان کودار، نویسنده اصلی مطالعه منتشر شده در مجله تولید پاک تر ، نشان می دهد: « برای ارائه یک مرتبه بزرگی ، معادل مصرف انرژی فرانسه و آلمان در مجموع، یا مصرف سالانه آب مکزیک است ».
تلفات انرژی و آب ناشی از اتلاف مواد غذایی قابل اجتناب بر اساس نوع غذا. © Antoine Coudard et al, Journal of Cleaner Production 2021
محققان انرژی و آب مورد استفاده برای کشت، پردازش و حمل و نقل را برای هر نوع غذا و هر منطقه از جهان در نظر گرفتند. این مطالعه نشان می‌دهد که 46 درصد زباله‌ها تنها از سه کشور ژاپن، چین و کره جنوبی می‌آیند که هر ساکن آن سالانه 97 کیلوگرم غذا را در سطل زباله می‌ریزد. بعد آمریکایی ها و کانادایی ها با 96 کیلو و اروپایی ها هر کدام با 83 کیلو قرار دارند. از نظر نوع غذا، بیشتر اتلاف انرژی از سبزیجات (27%)، غلات (22%)، گوشت (17%)، ماهی و میوه (هر کدام 10%) حاصل می شود. آب هدر رفته عمدتاً توسط غلات، گوشت و میوه ها و سبزیجات ایجاد می شود.
نویسندگان چندین راه را برای کاهش این ضایعات پیشنهاد می‌کنند، مانند کاهش اندازه غذاخوری‌ها یا رستوران‌ها، استفاده از برنامه‌های ضد زباله ، انجام کمپین‌های آگاهی‌بخشی، یا بهبود بسته‌بندی. این متأسفانه با روند حذف فله و پلاستیک در تضاد است.
ضایعات مواد غذایی بیانگر اتلاف انرژی 4000 میلیارد مگاژول در سال یا مصرف فرانسه و آلمان در مجموع است. © blueringmedia، Adobe Stock
ضایعات مواد غذایی: در سال 2030، 66 تن غذا در هر ثانیه دور ریخته می شود

source

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *