بین بیش از حد و کم، بین چاقی و کوتاه قدی، تقریبا نیمی از جمعیت جهان از سوء تغذیه رنج می برند. اینها نتایج گزارش تغذیه جهانی است،   که داده های سازمان های مختلف را متمرکز می کند. وضعیت رژیم های غذایی حتی امروزه تهدیدی برای کره زمین است.
[ویدئو] طبیعتاً مال شما: آیا چاقی یک بیماری اجتماعی است؟ آیا جامعه مدرن ما می تواند بر بیماری هایی مانند چاقی تأثیر بگذارد؟ در این ویدئو، متخصص تغذیه Arnaud Cocaul به فشار محیطی روی ژنوم ما نگاه می کند. به گفته وی، آلودگی هوا، مواد افزودنی و آفت کش ها بیان ژن را تغییر می دهند و می توانند منجر به بیماری های به اصطلاح اجتماعی مانند چاقی شوند.
بر اساس گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، نزدیک به نیمی از جمعیت جهان از تغذیه نامناسب رنج می برند که پیامدهای مضری برای سلامتی و همچنین برای کره زمین دارد. بر اساس این گزارش سالانه با عنوان گزارش تغذیه جهانی (GNR)، که داده‌های آن از سازمان‌هایی مانند سازمان ملل متحد، فائو ، سازمان جهانی بهداشت یا یونیسف می‌آید، در حال حاضر ۴۸ درصد از انسان‌ها بیش از حد یا خیلی کم غذا می‌خورند.
گزارش تغذیه جهانی ما در سال 2021 نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی ضعیف و سوء تغذیه به‌طور غیرقابل قبولی در سرتاسر جهان بالاست – این بحرانی است که نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم. ما نیاز به یک تغییر گام در عمل داریم. در https://t.co/Vkw4BqTXwX #Nutrition4all #NutritionYearofAction بخوانید pic.twitter.com/DYD4nbRNKF
با سرعت کنونی، جهان به هشت هدف از 9 هدف تغذیه ای تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت برای سال 2025 دست نخواهد یافت. این اهداف شامل کاهش هدررفت در کودکان (زمانی که نسبت به قدشان خیلی لاغر هستند) و کوتاهی قدی (زمانی که برای سن آنها بسیار کوچک است) می باشد. و همچنین چاقی بزرگسالان. این گزارش تخمین می زند که نزدیک به 150 میلیون کودک زیر 5 سال کوتاه قدی، بیش از 45 میلیون ضایع شده و نزدیک به 40 میلیون نفر اضافه وزن دارند.
همچنین نشان می دهد که بیش از 40 درصد از مردان و زنان (2.2 میلیارد نفر) دارای اضافه وزن یا چاق هستند. رناتا میچا، رئیس گروه کارشناسان مستقل به خبرگزاری فرانسه از GNR گفت: " مرگ های قابل پیشگیری ، به دلیل رژیم غذایی ناسالم، از سال 2010 تا کنون 15 درصد افزایش یافته است و اکنون " یک چهارم مرگ و میرهای بزرگسالان" را تشکیل می دهد.
150 میلیون کودک زیر پنج سال دارای رشد کوتاه قدی، بیش از 45 میلیون کودک کم وزن و 40 میلیون نفر اضافه وزن دارند. © محمد باش، Adobe Stock
او افزود: « نتایج جهانی ما نشان می‌دهد که رژیم غذایی ما در ده سال گذشته بهبود نیافته است و اکنون تهدیدی بزرگ برای سلامت مردم و کره زمین است ». بر اساس این گزارش، مردم مقادیر توصیه شده از غذاهای تقویت کننده سلامت مانند میوه ها و سبزیجات را مصرف نمی کنند . جای تعجب نیست که کشورهای کم درآمد کمترین مصرف این غذاها را دارند.
کشورهای با درآمد بالاتر بیشترین مواد غذایی با اثرات مضر برای سلامتی مانند گوشت قرمز ، محصولات لبنی و نوشیدنی های شیرین را مصرف می کنند و بالاترین نرخ افراد دارای اضافه وزن را دارند. GNR همچنین محاسبه کرد که تقاضای جهانی غذا حدود 35 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را در سال 2018 ایجاد کرد.
در این گزارش آمده است: « غذاهای با منشاء حیوانی عموماً ردپای محیطی بیشتری در هر محصول نسبت به غذاهای با منشاء گیاهی دارند . این گزارش می افزاید، علاوه بر اختلال در سیستم های غذایی و بهداشتی، همه گیری کووید-19، 155 میلیون نفر دیگر را به فقر شدید سوق داده است.
!
از ثبت نام شما سپاسگزاریم.
خوشحالم که شما را در میان خوانندگان ما قرار می دهم!
دانشمندان هشدار می‌دهند: «برای مبارزه با گرمایش زمین، ما باید با منبع مقابله کنیم: بهره‌برداری بیش از حد از سیاره زمین».

source

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *