چند هکتار زمین در یک کشور صادرکننده به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای تامین محصولات مورد نیاز کشور واردکننده تخریب می شود؟ به منظور تعیین سهم فرانسه در آنچه " جنگل زدایی وارداتی " در آمازون نامیده می شود، دو محقق جغرافی دان به واردات فرانسه از برزیل علاقه مند شده اند تا راه حل هایی را پیشنهاد کنند که لزوماً شامل تحریم نمی شود.
[در ویدئو] جنگل زدایی با سرعت هشدار دهنده ادامه دارد، طبق گزارش WWF، بیش از 43 میلیون هکتار بین سال های 2004 تا 2017 از بین رفته است. معادل دو سوم سطح فرانسه.
گفتگو هر ساله، آتش‌سوزی‌های جنگلی در آمازون برزیل یادآوری می‌کند که حفاظت از جنگل‌های استوایی برای جلوگیری از تغییرات کاربری زمین که به تغییرات آب‌وهوایی و کاهش تنوع زیستی کمک می‌کند، کافی نیست.
در این زمینه، واردات سویا به اروپا مدت‌هاست که مورد توجه قرار گرفته و اتحادیه اروپا اخیراً پیش‌نویس مقرراتی را علیه «جنگل‌زدایی وارداتی» پیشنهاد کرده است.
در حالی که فرانسه تصمیم گرفته است آن را در اولویت ریاست اتحادیه اروپا قرار دهد، که در ژانویه 2022 آغاز شد، ما دقیقاً در مورد نقش کشورمان در جنگل زدایی در آمازون چه می دانیم؟
چشم انداز ماتو گروسو، که در آن محصولات زراعی به طور قابل توجهی به ضرر اکوسیستم های طبیعی ساوانا یا جنگل های آمازون گسترش یافته است. © Martin Delaroche, CC by-nc-nd
هر ساله در برزیل، فعالیت‌های کشاورزی – عمدتاً گاوداری گسترده و کشت سویا – در جنگل‌های آمازون و دشت‌های زیست‌بومی همسایه آن، سرادو، بیشتر می‌شود.
این گسترش با افزایش تقاضا برای گوشت (گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ) و محصولات مشتق شده (تخم مرغ، محصولات لبنی) در سراسر جهان تحریک شده است. برزیل بزرگترین صادرکننده گوشت گاو و سویا در جهان است که دومی عمدتاً برای خوراک دام در نظر گرفته شده است.
جنگل‌زدایی وارداتی مربوط به مقدار پوشش گیاهی طبیعی (جنگل‌ها یا ساوانا) است که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به منظور تولید کالای مورد نیاز کشور واردکننده در کشور صادرکننده از بین رفته است.
تقریباً تمام زنجیره‌های تامین مواد خام یا محصولات فرآوری شده از کشورهای گرمسیری (چوب، روغن نخل، کاکائو و غیره) مربوط می‌شود، اما در مورد فرانسه، سویا یکی است که "جنگل ردپای" آن بزرگترین است.
نزدیک به 60 درصد از سویای وارداتی ما از برزیل می آید. در مقابل ، سهم واردات گوشت گاو از برزیل بسیار کمتر است (1%)، اما نگرانی های جدی در مورد احتمال افزایش قابل توجه آن تحت توافقنامه تجارت آزاد اتحادیه اروپا/مرکوسور وجود دارد. فرانسه در حال حاضر با امضای آن مخالف است.
برخلاف آنچه برخی گزارش‌ها (مانند این گزارش ارائه شده در France 5) در محل نشان می‌دهند، نشان دادن ارتباط بین مقداری سویا یا گوشت گاو وارداتی و تخریب جنگل‌ها بسیار پیچیده‌تر از اشاره به تعداد انگشت شماری از بازیگران مسئول جنگل‌زدایی است. در ارتباط با شرکت های فرانسوی
در واقع لازم است تمام جریان های وارداتی در نظر گرفته شود.
اسکرین شات از سایت پروژه TRASE که امکان ردیابی شهرداری مبدأ جریان های صادراتی را فراهم می کند. CC توسط-nc-nd
از سال 2015، پروژه Trase برای شناسایی جریان های سویا و گوشت گاو صادر شده توسط هر شهرداری در برزیل و ایجاد ارتباط با حضور احتمالی جنگل زدایی کار می کند. این امر امکان برآورد ریسکی را که محصولات وارداتی مسئول هستند را ممکن می سازد. ما در اینجا در مورد "خطرات" صحبت می کنیم، زیرا در واقع، تولید به همان اندازه می تواند از مزرعه ای حاصل شود که برای دهه ها جنگل زدایی را انجام نداده است، همانطور که از یک قطعه اخیراً پاکسازی شده …
بنابراین، تا زمانی که ردیابی مستقیم گوشت گاو یا سویا از زمینی که در آن تولید شده است، از طریق یک سیستم قابل اعتماد و مصون از تقلب امکان‌پذیر نباشد، تعیین مسئولیت با قطعیت مشکل خواهد بود.
مکانیسم های جنگل زدایی در برزیل پیچیده است حتی اگر تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای مکان یابی بهتر و بهتر قطعه های پاک شده و مشخص کردن استفاده از زمین هایی را که به دنبال جنگل زدایی انجام می شود، ممکن سازد.
در جدول زیر، سویا لزوماً ناقل جنگل‌زدایی مستقیم نیست، زیرا صنعت‌گران کشاورزی یک «مهلت قانونی مصرف سویا» امضا کردند که هدف آن ممنوعیت تولید در قطعات پاک‌سازی شده پس از سال 2008 است.
این قانون که برای آمازون معتبر است، با این وجود میدان را در سرادو باز می‌گذارد، جایی که بیشتر تولیدات در آن انجام می‌شود و فشار بر محیط طبیعی قوی‌ترین است. همچنین می توان به این نکته اشاره کرد که یک سوم تولید سویا در برزیل در جنوب این کشور و به دور از جبهه های جنگل زدایی صورت می گیرد. علاوه بر این، در آمازون، کشاورزان می‌توانند زمین‌های جدید را برای سایر محصولات (پنبه، ذرت ) پاکسازی کنند و زمین‌های جنگل‌زدایی شده قبلی را برای دانه‌های سویا ذخیره کنند.
نقشه هایی که گسترش تولید سویا در برزیل را برای دوره 1985-2015 نشان می دهد. ما به پیشرفت قوی به سمت شمال و آمازون، اما همچنین تداوم مراکز بزرگ تولید در جنوب و مرکز برزیل اشاره می کنیم. © مارتین دلاروش، داده IBGE Produção Agricola Municipal، CC by-nc-nd
اما اگر سویای برزیلی همیشه با جنگل زدایی اخیر همراه نباشد، برعکس، پرورش گاو (بسیار) مسئول اصلی جنگل زدایی در آمازون است. با این حال، تولید آن بسیار کمی به بازار فرانسه عرضه می کند.
استراتژی ملی برای مبارزه با جنگل زدایی وارداتی (SNDI)، که توسط دولت فرانسه در سال 2018 راه اندازی شد، با هدف حذف مشارکت "همدست" (عمدی یا غیرعمدی) واردات در جنگل زدایی تا سال 2030 است.
برای این منظور، دولت مجموعه کاملی از اقدامات را با هدف تأمین مالی پروژه‌های مدیریت جنگل‌های پایدار، تأثیرگذاری بر توافق‌نامه‌های تجاری اروپا برای گنجاندن الزامات زیست‌محیطی و در نهایت افزایش آگاهی در میان بازیگران خصوصی پیشنهاد کرده است.
واردات گوشت برزیل به فرانسه کم است، اهرم بالقوه در واردات سویا نهفته است. با این حال، کاهش وزن اروپا در صادرات سویای برزیل و نقش محدود آن در جنگل زدایی به این معنی است که حتی یک تحریم احتمالی احتمالاً تأثیر زیادی برای آمازون نخواهد داشت: فرانسه به سختی 2٪ از صادرات سویای برزیل را وزن می کند.
این نوع راه حل حتی می تواند برزیل را به هر دو طرف سوق دهد: سویای ناپایدار تولید شده در آمازون می تواند یا به چین برود (که 60 درصد صادرات سویا آن را تشکیل می دهد)، یا در این کشور بماند، در حالی که تولید ناپایدار پایدار و دارای گواهی است. جنگل زدایی صفر» به اروپا خواهد رفت (16.7 درصد از صادرات).
راه حل واردات فقط سویای پایدار، 100٪ قابل ردیابی و تضمین شده بدون جنگل زدایی (با گواهینامه نوع RTRS یا Proterra) اغلب ارائه می شود.
اما، علاوه بر مسائل داخلی سازی که در بالا ذکر شد، این راه حل حاکی از وجود خریدارانی است که آماده پرداخت بیشتر از تولید معمولی هستند. با این حال، در حال حاضر سویا دارای گواهینامه "بدون جنگل زدایی" است، اما سهم آن در واردات اروپا در سال 2019 تنها 25٪ بود (در مقایسه با 19٪ در سال 2018)، که نشان دهنده تقاضای ضعیف مصرف کنندگان اروپایی است.
شرایط مطمئناً از کشوری به کشور دیگر متفاوت است: نروژ در سال 2019 100٪ سویای پایدار (اما به سختی 244000 تن) وارد کرد، فرانسه 16٪ (از مجموع 3.8 میلیون تن) و اسپانیا 1٪ (از کل واردات) 4.1 میلیون تن).
این وضعیت یک چیز را نشان می دهد: توقف جنگل زدایی بهایی دارد و به طور کلی مصرف کنندگان اروپایی به نظر آمادگی پرداخت آن را ندارند، زیرا ترجیح زیادی برای محصولات بسیار ارزان وجود دارد (بدیهی است که همین پدیده را در مورد منسوجات یا لوازم الکترونیکی تولید شده مشاهده می کنیم. در کشورهای کم هزینه، با عواقب شدید اجتماعی و زیست محیطی، و در عین حال به طور انبوه در اروپا خریداری می شود).
با این حال، ناعادلانه خواهد بود که تقصیر را فقط به «مصرف‌کننده» نسبت دهیم: مطالعه زنجیره‌های تأمین نشان می‌دهد که لازم است تعداد زیادی از بازیگران – از جمله کشاورزان، صنعت‌گران، تاجران، پرورش‌دهندگان و خرده‌فروشان بزرگ – بسیج شوند. تغییر دادن.
مبارزه با جنگل زدایی وارداتی با این وجود مهم است، زیرا در مورد نمونه زیست محیطی کشورهای اروپایی است.
با این حال، به جای کنترل جنگل زدایی از راه دور، راه حل مطمئناً بیشتر در سیاستی نهفته است که خود برزیل اتخاذ خواهد کرد، که بین سال های 2004 و 2014 با موفقیت انجام داد . بسیاری از سازمان‌های غیردولتی آرامش کنونی را محکوم کرده‌اند، کشوری که در سال 2021 بالاترین نرخ جنگل‌زدایی را در پانزده سال گذشته تجربه کرده است.
بنابراین، یک جایگزین برای ممنوعیت جنگل‌زدایی وارداتی، همکاری با دولت برزیل و سازمان‌های حرفه‌ای محلی آن‌ها به منظور تعریف یک هدف حفاظتی مشترک و تقسیم هزینه‌های مرتبط با تغییر در مدل تولید است.
برنامه ای گسترده، اجرای بسیار پیچیده تر از تحریم!
!
از ثبت نام شما سپاسگزاریم.
خوشحالم که شما را در جمع خوانندگان ما دارم!
روندهای جهانی غذا تا سال 2030 دنبال می شود (یا نه).

source