–
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، 99 درصد از جمعیت جهان هوای آلوده تنفس می کنند. کشورهایی را بشناسید که کیفیت هوا در آنها بدترین وضعیت را در جهان دارد.
[در ویدئو] سهم حمل و نقل در آلودگی چقدر است؟ حمل و نقل با 24.6 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای، دومین شرکت کننده بزرگ گازهای گلخانه ای است.
سازمان جهانی بهداشت ، که یک آژانس تخصصی سازمان ملل است، دارای پایگاه داده ای از حدود 6000 شهر در 117 کشور است: هوای تجزیه و تحلیل شده تقریباً در همه این شهرها از آستانه آلودگی تعیین شده توسط این سازمان فراتر می رود. علت این آلودگی هوا؟ ذراتی که می توانند به ریه ها ، سیاهرگ ها و شریان ها نفوذ کنند و باعث بسیاری از بیماری ها شوند. اینها باعث 7 میلیون مرگ در سال و همچنین کاهش امید به زندگی و بدتر شدن بیماری برای بسیاری دیگر می شود.
WHO برای انجام آنالیزهای خود، ذرات PM2.5 و PM10 را در نظر می گیرد و اخیراً دی اکسید نیتروژن به آن اضافه کرده است. این گاز عمدتاً از نیروگاه های حرارتی و موتورهای احتراق داخلی مانند دیزل می آید. این گاز سمی با بوی تند و تند است که در جاده های شلوغ بسیار وجود دارد. قرار گرفتن منظم در معرض این گاز می تواند باعث آسم ، مشکل در تنفس و سرفه شود. نشان داده شده است که بستری شدن برای این علائم در طول اوج آلودگی دی اکسید نیتروژن افزایش می یابد.
یکی از بالاترین غلظت دی اکسید نیتروژن در جهان در شرق مدیترانه، به ویژه در جزیره قبرس، با سطوحی که در چند روز متوالی در هفته های اخیر از 3 تا 4 برابر حداکثر آستانه 50 میکروگرم بر متر مربع فراتر رفته است، ثبت شده است. . قبرس در واقع به دلایل مختلفی از آلودگی های مکرر رنج می برد: حمل و نقل، کشاورزی ، احتراق زباله و صنعت، و همچنین شن و ماسه صحرا که توسط بادها منتقل می شود. عوامل آب و هوایی خاص به موقعیت آن، و عرضه منظم شن و ماسه از صحرا ، قبرس را به یکی از آلوده ترین مناطق در مدیترانه و اروپا تبدیل کرده است.
جزیره قبرس یکی از آلوده ترین مناطق اروپا و دریای مدیترانه است. © Walkerssk، Pixabay
خارج از مدیترانه شرقی، کشورهای در حال توسعه به طور خاص تحت تاثیر آلودگی PM10، هم از منابع مصنوعی (صنعت، حمل و نقل، کشاورزی) و هم منابع طبیعی (آتش سوزی در جنگل ها، فوران های آتشفشانی ) قرار دارند. هند سطوح بسیار بالایی از PM10 و PM2 را ثبت کرده است. 5 برای سالیان متمادی که 60 درصد آن از خانه ها و صنایع تامین می شود. چین همچنین سطوح بالایی از PM2.5 را ثبت می کند: PM2.5 به اعماق ریه ها و جریان خون نفوذ می کند و احتمالاً باعث مشکلات قلبی عروقی و مغزی مانند سکته می شود. مطالعات در حال انجام همچنین نشان می دهد که سایر اندام ها تحت تأثیر این ذرات قرار می گیرند.
کشورهایی که بدترین کیفیت هوا را دارند نیز کشورهایی هستند که برای تجزیه و تحلیل و کنترل سطوح آلودگی کمتر مجهز هستند. کشورهای ثروتمندتر، مانند ایالات متحده و کشورهای اروپایی، کمتر تحت تأثیر آلودگی ذرات معلق هستند و ابزار بیشتری برای تجزیه و تحلیل کیفیت هوا دارند. با این حال، WHO اشاره می کند که همه کشورها، صرف نظر از سطح ثروتشان، دارای سطوح بسیار بالایی از دی اکسید نیتروژن هستند.
راه حل های پیشنهادی چیست؟ همانطور که IPCC در آخرین گزارش خود توصیه می کند، استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی و تجدید نظر در شیوه های حمل و نقل، کنار گذاشتن سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ ، استفاده از انرژی های سبز (از جمله برای کارهای خانگی مانند پخت و پز)، مدیریت بهتر زباله ها، کاهش آتش سوزی در جنگل ها.
با این حال، به گفته ماریا نیرا ، مدیر بخش محیط زیست و تغییرات آب و هوایی سازمان جهانی بهداشت، " هنوز سرمایه گذاری بیش از حد به نفع یک محیط زیست آلوده انجام می شود و نه به نفع هوای سالم تر."
‼️۹۹ درصد از جمعیت جهان هوایی تنفس می کنند که بیش از حد مجاز کیفیت هوا تعیین شده توسط @WHO است.
بیایید استفاده از سوخت های فسیلی را محدود کنیم و گام های مشخصی برای کاهش سطح آلودگی هوا برداریم. https://t.co/Mopjm3q2Vo pic.twitter.com/Qc4jq5851G
جهان Futura را در Patreon کشف کنید!
!
از ثبت نام شما سپاسگزاریم.
خوشحالم که شما را در جمع خوانندگان ما دارم!
یک مطالعه بزرگ نشان می دهد که آلودگی رودخانه ها و رودخانه ها توسط داروهای ما قابل توجه است